- Roman Schmidt
Zadenbrood

Aantal:
1 brood
Ingrediënten:
500gr BIO speltbloen (colruyt)
pakje gedroogde gist
320ml lauw water
4gr zout
50gr lijnzaad
50gr zonnebloempitten
50gr pompoenpitten
Bereiding:
Doe de bloem in een deegmixer of op een werkblad met een kuiltje in
Los de gist op in het water en voeg het bij de bloem
Laat 10 minuten kneden in de deegmixer of kneed 10-15 minuten met de hand
Voeg dan de zaden en pitten samen met het zout toe en kneed nog 2 minuten verder
Laat het deeg een uur rijzen
Kneed na een uur het deeg nog eens en vorm het tot een rond brood. Leg het brood vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat
Laat het nog 45 minuten rijzen
Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 210 graden celcius gedurende 40 minuten
Tip: je kan gerust experimenteren met andere noten, zaden, meelsoorten. Let op, soms kan het zijn dat andere ingrediënten vocht absorberen het brood te droog kan zijn.
Tip: kneed het deeg zeker lang genoeg zodat de gluten een mooie structuur kunnen geven aan het brood.