• Roman Schmidt

Zadenbrood



Aantal:

1 brood


Ingrediënten:

  • 500gr BIO speltbloen (colruyt)

  • pakje gedroogde gist

  • 320ml lauw water

  • 4gr zout

  • 50gr lijnzaad

  • 50gr zonnebloempitten

  • 50gr pompoenpitten


Bereiding:

  • Doe de bloem in een deegmixer of op een werkblad met een kuiltje in

  • Los de gist op in het water en voeg het bij de bloem

  • Laat 10 minuten kneden in de deegmixer of kneed 10-15 minuten met de hand

  • Voeg dan de zaden en pitten samen met het zout toe en kneed nog 2 minuten verder

  • Laat het deeg een uur rijzen

  • Kneed na een uur het deeg nog eens en vorm het tot een rond brood. Leg het brood vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat

  • Laat het nog 45 minuten rijzen

  • Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 210 graden celcius gedurende 40 minuten


Tip: je kan gerust experimenteren met andere noten, zaden, meelsoorten. Let op, soms kan het zijn dat andere ingrediënten vocht absorberen het brood te droog kan zijn.


Tip: kneed het deeg zeker lang genoeg zodat de gluten een mooie structuur kunnen geven aan het brood.

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven