RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen

1


Ingrediënten

2 witlofstronken

1 peer dun gesneden of geschaafd met een mandoline

1 peer in 8 gesneden

1 koffielepel honing

Een mespunt tijm

50gr zachte geitenkaas

25gr walnoten

1 eetlepel gesneden bieslook

Getoast roggebrood


Honing-mosterddressing

Halve eidooier

2 eetlepels honing

2 eetlepels mosterd

Sap van halve citroen

1 eetlepel azijn

Peper en zout

100ml walnootolie of koolzaadolie

50ml olijfolie

Sjalot fijn gesneden



Bereiding

Gebakken peren

Snijd de peer in 8 stukken en leg ze in een ovenschotel

Voeg 1 koffielepel honing en de tijm toe

Zet alles rond

Bak het in een oven van 200°C voor 10-15 minuten


Dressing

Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de fijngesneden sjalot, in een staafmixer en mix alles tot een emulsie

Voeg de fijngesneden sjalot toe


Trek de bladeren van de witlofstronk en schik ze op een bord

Leg de gebakken en rauwe peren ertussen

Strooi de geitenkaas, bieslook en walnoten erover

Werk af met een lepel of 2 van de honing-mosterddressing


De walnoten en de oliën in de dressing zijn een bron van omega-3. Gebruik de dressing om verschillende salades (bijvoorbeeld met venkel en sinaasappel) af te werken. Als je de dressing koel bewaard blijft ze tot 2 weken houdbaar.

0 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen

2


Ingrediënten

  • 5 paprika’s in stukken gesneden

  • 2 rode uien

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel oregano

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 2 teentjes fijn gesneden look

  • 20tal zwarte olijven, ontpit en in stukken gesneden

  • 50gr geroosterde amandelen

  • 3 eetlepels olijfolie (van goede kwaliteit)


Bereiding

  • Verwarm een pan op middelmatig vuur met de 2 eetlepels olijfolie

  • Voeg de uien en de paprika’s toe en bak het geheel 10-15minuten

  • Voeg de oregano, paprikapoeder en look toe en stoof alles nog 2 minuten aan

  • Doe de gebakken groenten in een blender, keukenrobot of staafmixer

  • Voeg de zwarte olijven, geroosterde amandelen en olijfolie toe en mix alles

  • Voeg er een beetje water aan toe als jet niet glad genoeg is

  • Kruid af met peper en zout


Tip: gebruik olijven met een pit en ontpit de olijven zelf. De smaak is niet te vergelijken met al ontpitte olijven

0 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen

2


Ingrediënten

  • 2 avocado’s

  • 150gr philadelphia

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden

  • Bagels

  • Zalm of gerookt vlees


Bereiding

  • Doe de 2 avocado’s (pit en vel verwijderd), philadelphia, mosterd en bieslook in een blender of mix het met de staaf mixer

  • Kruid af met peper en zout

  • Beleg het op de bagel

  • Werk af met gerookt vlees of gerookte zalm

4 keer bekeken