RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 1 dikke snee brood (volkoren, rogge, meergranen, ...)

  • Een halve avocado in schijven gesneden

  • Enkele gehalveerde kerstomaten

  • 1 theelepel olijfolie (van goede kwaliteit en smaak)

  • 1 ei

  • Kruidenmengeling (kervel, dragon, bieslook, peterselie, tuinkers, ...)

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Toast het brood

  • Beleg de toast al met de avocado en dresseer de tomaten er rond

  • Pocheer het ei (breng een pot water tot aan het kookpunt, breek het ei in een kopje, maak een draaikolk met een garde, laat het ei in de draaikolk zakken, laat het 2-3 minuten in het water garen, haal het ei eruit en dep af op keukenpapier)

  • Leg het ei op de toast en werk af met de kruiden, olijfolie, peper en zout

Tip: je kan een dressing maken met 100gr olijfolie, 50gr citroensap, 25gr honing, een scheutje water en zout. Roer alles tot een homegeen mengsel. Zo kan je een eetlepel dressing gebruiken (door het uitdunnen van de olijfolie zijn er minder calorieën aanwezig). Dit is een geweldige basisdressing voor salades.

Tip: zorg ervoor dat je verse eieren hebt om te pocheren

0 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • Een courgette in slierten met de dunschiller

  • Citroensap

  • Een handvol kerstomaten per man gehalveerd

  • Een kop erwten (ontdooid of geblancheerd in water)

  • 2 eetlepels pesto


Bereiding:

  • Doe de courgetteslierten in een kom met wat citroensap

  • Marineer het geheel 3 minuten

  • Voeg de tomaten, erwten en pesto toe


Tip: dit is een ideale salade om bij een pasta te eten

4 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 30-50gr havermout

  • 180-250ml halfvolle melk of ongezoete sojamelk

  • Een halve rijpe peer in stukken gesneden

  • 10gr pure chocolade

  • 1 halve banaan in stukken gesneden

  • Eventueel enkele amandelnoten of walnoten

Bereiding:

  • Doe de haver, peer en melk in een kommetje en verwarm het geheel tot de haver gaar is (2 minuten in de microgolf of 3 minuten op het fornuis)

  • Voeg de chocolade toe en roer alles door elkaar

  • Werk af met de banaan en noten (optioneel)


1 keer bekeken

© 2020 Roman Schmidt