RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen

2


Ingrediënten

  • 500gr wortels, geschild

  • 8 abrikozen, gehalveerd

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels zonnebloempitten

  • Een halve theelepel tijmblaadjes

  • Een theelepel korianderzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)

  • Een halve theelepel karwijzaadjes (fijn gestampt of fijngehakt)

  • Peper en zout


Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C

  • Meng de wortelen, abrikozen, olijfolie, honing, tijm, karwij, korianderzaad, peper en zout tezamen in een bakplaat

  • Bak de groenten gedurende 15 minuten

  • Voeg na 15 minuten de zonnebloempitten toe en rooster het geheel nog 10 minuten


Eet het met een pita ingesmeerd met olie en sumak

Een platte kaas met wat citroensap en look gaat hier ook heerlijk bij

7 weergaven
  • Roman Schmidt

Aantal personen

2


Ingrediënten

  • Ongeveer 300gr artisjokken uit blik of bokaal (afgespoeld)

  • 200gr philladelphia

  • 30gr parmezaanse kaas

  • 4 eetlepels goede olijfolie

  • Citroenzest en het sap van een citroen (proef zelf maar hoe zuur je het wilt)

  • Verse kruiden: tijm of citroentijm


Bereiding

  • Doe alles in een blender of mix het met een staafmixer tot een glad geheel

  • Kruid af met peper en zout


Deze spread is heerlijke op een rustiek geroosterd brood of als basis op wraps

1 weergave
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • Halve rode ui in ringen gesneden

  • Theelepel granaatappelmelasse of balsamicoazijn

  • 1 tomaat in grove stukken gesneden

  • Een stuk komkommer van 10cm in grove stukken gesneden

  • Handvol sla

  • Volkoren Libanees brood of volkoren wrap

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Peper en zout

  • Eventueel munt, koriander of peterselie


Bereiding:

Verwarm een oven op 200°C

Wrijf het Libanees brood of de wrap in met een beetje olie

Rooster het brood of wrap tot het gekleurd is (3-7minuten)

Doe de uienringen in een slakom met een theelepel granaatappelmelasse en een beetje zout (zo wordt de uiensmaak minder fel)

Snijd ondertussen je groenten

Voeg de gesneden groenten en kruiden bij de uien en zet rond

Breek het brood of wrap in stukken

Dresseer de sla met olijfolie en nog een beetje granaatappelmelasse of balsamicoazijn


Tip: dit is heerlijk met falafels:


5 weergaven