RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in stukken gesneden

  • 2 wortelen in dikke ringen gesneden

  • 1 gele paprika in stukken gesneden

  • 1 courgette in stukken gesneden

  • 400gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • 2 kaneelstokken

  • 1 eetlepel ras el hanout

  • Groentebouillon

  • 120gr couscous

  • Fijn gehakte peterselie en/of koriander en/of munt

  • 1 ingelegde citroen fijngesneden

  • 40gr geroosterde amandelen als afwerking

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Zet een grote pot op matig vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe

  • Stoof de ui, wortel, paprika en courgette gedurende 10 minuten aan

  • Voeg de kikkererwten toe en stoof nog 5 minuten aan

  • Doe de kaneelstokken en ras el hanout bij de groenten en bak ze mee gedurende 1 minuut

  • Voeg groentebouillon toe tot het geheel net onderstaat en kook het 20 minuten

  • Gaar de couscous zoals vermeld staat op de verpakking

  • Doe de overige olijfolie, kruiden en ingelegde citroen bij de couscous en roer alles om

  • Kruid de stoverij en couscous met peper en zout

  • Werk de couscous af met de geroosterde amandelen

Tip: je kan de amandelen wisselen met feta om er een vegetarisch gerecht van te maken

Tip: gebruik als het kan de groentebouillon van op deze site

Tip: je kan ook een kippenbil mee laten koken gedurende 20-30 minuten

3 keer bekeken

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 100gr volkoren bloem

  • 2 eieren

  • 250-300ml halfvolle melk

  • Een halve ananas in blokjes gesneden

  • Een snuifje kaneel

  • 3 kruidnagels

  • Een scheutje rum (captain morgan werkt zeer goed in dit recept)

  • 200gr volle yoghurt

  • Een eetlepel agavesiroop

  • Een lekje oranjebloesemwater

  • Neutrale olie (arachideolie, maisolie, zonnebloemolie)


Bereiding:

  • Doe de bloem in een kom, voeg de melk en de eieren toe en roer tot een homogene massa (hoe meer melk, hoe dunner het beslag, hoe dunner de pannenkoek)

  • Bak de pannenkoeken in een antikleefpan met het minimum aan olie

  • Verhit een pan op matig tot heet vuur en voeg een eetlepel olie toe

  • Doe de ananas in de pan samen met de kruidnagels en bak goed aan

  • Voeg na 5 minuten de kaneel toe en de scheut rum

  • Laat de rum volledig verdampen

  • Doe de ananas in een kommetje

  • Giet de yoghurt in een kommetje en voeg de agavesiroop en het oranjebloesemwater toe

  • Roer los

  • Neem een pannenkoek, doe er wat ananas in en werk af met de yoghurtsaus

3 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 1 dikke snee brood (volkoren, rogge, meergranen, ...)

  • Een halve avocado in schijven gesneden

  • Enkele gehalveerde kerstomaten

  • 1 theelepel olijfolie (van goede kwaliteit en smaak)

  • 1 ei

  • Kruidenmengeling (kervel, dragon, bieslook, peterselie, tuinkers, ...)

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Toast het brood

  • Beleg de toast al met de avocado en dresseer de tomaten er rond

  • Pocheer het ei (breng een pot water tot aan het kookpunt, breek het ei in een kopje, maak een draaikolk met een garde, laat het ei in de draaikolk zakken, laat het 2-3 minuten in het water garen, haal het ei eruit en dep af op keukenpapier)

  • Leg het ei op de toast en werk af met de kruiden, olijfolie, peper en zout

Tip: je kan een dressing maken met 100gr olijfolie, 50gr citroensap, 25gr honing, een scheutje water en zout. Roer alles tot een homegeen mengsel. Zo kan je een eetlepel dressing gebruiken (door het uitdunnen van de olijfolie zijn er minder calorieën aanwezig). Dit is een geweldige basisdressing voor salades.

Tip: zorg ervoor dat je verse eieren hebt om te pocheren

9 keer bekeken