RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt


Aantal porties:

8


Calorieën per portie:

141 kcal


Ingrediënten:

  • 7 eiwitten

  • ¼ theelepel citroensap

  • 170gr pure chocolade (minimum 70%)

  • 40gr witte suiker


Bereiding:

  • Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in de microgolf in pulsen van 10 seconden of smelt hem au bain-marie

  • Voeg de eiwitten samen met het citroensap in een kom en begin ze stijf te kloppen

  • Voeg de suiker toe wanneer het eiwit mooi wit begint te worden

  • Klop verder tot het eiwit mooi stijf is, maar let op, klop niet te lang want dan begint het te schiften

  • Spatel 1/3de van het geklopte eiwit bij de gesmolten chocolade (de chocolade mag niet meer op het vuur staan) en klop dit goed in de chocolade met een garde

  • Voeg de rest van het eiwit bij de chocolade en spatel dit rustige onder de chocolade

  • Verdeel de chocolademousse in de potjes en laat het zeker 2-3 uur afkoelen

Tip: werk af met kruiden zoals citroenmelisse, citroenverbena, munt, basilicum, verse bessen, …


26 weergaven
  • Roman Schmidt


Aantal koeken:

6


Calorieën per portie:

130


Ingrediënten:

  • 70gr havervlokken (fijn gemalen)

  • 2 rijpe bananen

  • 50gr pure chocolade (minimum 70%)


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C

  • Prak de bananen met een vork

  • Meng er de haver onder

  • Hak of breek de chocolade in kleine stukken en meng onder het beslag

  • Schep er 5 koeken van op een met bakpapier beklede bakplaat

  • Bak de koekjes 15 minuten op 175°C

  • Laat ze afkoelen en haal ze van het bakpapier


Tip: je kan de koeken eten als tussendoortje of als ontbijt.


Tip: je kan de havervlokken zelf malen of haver kopen die fijner is van structuur.


Opmerking: Schrik niet van de textuur, de smaak is heerlijk.



19 weergaven
  • Roman Schmidt


Aantal personen:

8


Calorieën per portie:

99


Ingrediënten:

  • 1 pompoen(800gr) in stukken gesneden (de soort speelt geen rol)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 uien in ringen gesneden

  • Een stuk gember van 3cm lang, geraspt of fijn gesneden

  • 2 tenen look gesneden

  • 2 stengels selder in stukken gesneden

  • 1 prei

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm

  • 2 vetarme bouillonblokjes (kip of vegetarisch)

  • 2 liter water

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Fruit de ui aan in de olie op matig vuur

  • Voeg na 2 minuten de gember, selder, prei en look toe en stoof verder aan gedurende 5 minuten

  • Voeg de kurkuma, komijn en tijm toe en bak mee voor 1 minuut

  • Voeg de pompoen toe en stoof 5 minuten aan

  • Voeg 2 liter water toe en de 2 bouillonblokjes

  • Kook de soep een half uur, of tot de groenten gaar zijn, op zacht vuur

  • Mix de soep en kruid af naar smaak

Tip: als de soep te dik is, voeg dan wat water toe. De textuur van de soep kan je zelf bepalen.


Tip: eet er een volkoren boterham bij om een voldaan gevoel te hebben


9 weergaven