RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • Een courgette in slierten met de dunschiller

  • Citroensap

  • Een handvol kerstomaten per man gehalveerd

  • Een kop erwten (ontdooid of geblancheerd in water)

  • 2 eetlepels pesto


Bereiding:

  • Doe de courgetteslierten in een kom met wat citroensap

  • Marineer het geheel 3 minuten

  • Voeg de tomaten, erwten en pesto toe


Tip: dit is een ideale salade om bij een pasta te eten

5 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 30-50gr havermout

  • 180-250ml halfvolle melk of ongezoete sojamelk

  • Een halve rijpe peer in stukken gesneden

  • 10gr pure chocolade

  • 1 halve banaan in stukken gesneden

  • Eventueel enkele amandelnoten of walnoten

Bereiding:

  • Doe de haver, peer en melk in een kommetje en verwarm het geheel tot de haver gaar is (2 minuten in de microgolf of 3 minuten op het fornuis)

  • Voeg de chocolade toe en roer alles door elkaar

  • Werk af met de banaan en noten (optioneel)


4 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 120gr linzenpenne

  • 3 lente-uien fijn gesneden

  • 14 zwarten olijven fijn gesneden

  • 2 tomaten in blokjes gesneden

  • 200gr groene bonen (gekookt)

  • 200gr tonijn

  • Het sap en zeste van 1 citroen

  • 1 koffielepel oregano

  • 2 grote eetlepels walnoot-olijfoliemayonaise

Walnoot-olijfoliemayonaise

  • 1 eigeel

  • sap van citroen (of een halve als je niet van zure mayonaise houdt)

  • 1 eetlepel mosterd

  • peper en zout

  • 200ml olijfolie

  • 200ml walnootolie


Bereiding:


Walnoot-olijfmayonaise

  • Doe het eigeel, citroensap, mosterd, peper en zout in een maatbeker

  • Giet de olijfolie en walnootolie over de andere ingrediënten

  • Pak een staafmixer en ga met de mixer tot aan de bodem van de maatbeker

  • Begin te mixen (traag van onder naar boven gaan) tot een mooie emulsie ontstaat


  • Kook de penne gaar zoals op de verpakking vermeld staat

  • Doe de tonijn met het citroensap, zeste, oregano en mayonaise onder elkaar

  • Doe de tonijnsalade in een kom samen met de linzenpenne, lente-ui, olijven, tomaten en groene boontjes

Tip: Je kan gerust volkorenpenne gebruiken

Tip: pasta op basis van peulvruchten zijn vezelrijk (net zoals volkorenpasta) en geven een verzadigd gevoel

Tip: je kan de mayonaise uitdunnen met magere of volle yoghurt om de calorieën te verminderen

Tip: je kan de mayonaise ook op de klassieke manier maken met een garde of je kan ook gekochte mayonaise gebruiken


7 keer bekeken