RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

Voor de pesto:

  • 1 avocado, gepeld en pit verwijderd

  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  • Een handvol basilicumbladen, gesneden

  • Sap van een halve citroen

Gegrilde groenten:

  • Rode en gele paprika in repen gesneden

  • Rode ui, in ringen gesneden

  • courgette, in ringen gesneden

  • 1 eetlepel olijfolie


Bereiding:

Voor de pesto:

  • Voeg al de ingrediënten in een blender of vijzel en meng alles bij elkaar

Gegrilde groenten

  • Doe de gesneden groenten in een kom en voeg de olijfolie toen

  • Roer de groenten door elkaar

  • Grill de groenten in een grillpan tot ze mooi aangeschroeid zijn


Serveer het met brood

3 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Ingrediënten:

  • 1 aubergine in stukken gesneden

  • 4 eetlepels olijfolie

  • Theelepel oregano

  • Theelepel tijm

  • Theelepel venkelzaad

  • Theelepel komijn

  • 1/4de pompoen in blokjes gesneden

  • 250gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

  • 1 eetlepel walnootolie

  • Sap van een halve citroen

  • Peper Zout


Bereiding:

  • Doe de aubergine, 2 eetlepels olijfolie en kruiden in de oven 200°C voor 30 min

  • Doe na 10 minuten de pompoen en nog een eetlepel olijfolie er bij

  • Haal de groenten uit de oven en voeg er de kikkererwten, walnootolie, de laatste lepel olijfolie en citroensap aan toe

  • Mix alles met een blender of keukenmachine

  • Kruid af met peper en zout


Tip: voeg wat water toe als het mengsel te dik is

1 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

1


Ingrediënten:

  • 30-50gr haver

  • 180-250ml ongezoete sojamelk

  • 100gr frambozen (diepvries of vers)

  • 20gr amandelen, gesneden

  • 5 bladen basilicum, fijn gesneden

  • Eventueel een koffielepel agavesiroop


Bereiding:

  • Doe de haver, ongezoete sojamelk en frambozen bij elkaar in een kookpotje of kommetje

  • Verwarm het geheel op matig vuur voor 5 minuten of 3 minuten in de microgolf

  • Als de havermout gaar is, voeg dan de basilicum toe

  • Werk af met de amandelen

3 keer bekeken

© 2020 Roman Schmidt