RECEPTEN

Al sinds mijn kindertijd ben ik bezig met koken en smaken. Dankzij mijn jarenlange ervaring als (hobby)kok kan ik recepten aanbieden die niet alleen gezond zijn, maar ook culinair verantwoord. Mijn doel is om geen recepten aan te bieden die bestaan uit ingrediënten die je alleen in hyper-gespecialiseerde winkels kan vinden of die, wanneer alles op je bord ligt, uiteindelijk maar naar weinig smaken.

 

Iedereen eet graag lekker, en gezonde voeding hoeft niet saai, duur, of moeilijk te zijn.

  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 rode uien in ringen gesneden

  • Een rode en gele paprika in slierten gesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geplet

  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

  • 500gr kikkererwten (afgespoeld)

  • 500gr pasata

  • Peper en zout


Bereiding:

  • Verwarm een grote pan of pot op matig hoog vuur en voeg de olijfolie toe als de pan warm is

  • Fruit de uien aan gedurende 5-10 minuten

  • Voeg dan de paprika's toe en bak ze 10 minuten mee met de ui

  • Voeg de look en paprikapoeder toe en laat 30 seconden mee stoven

  • Voeg de kikkererwten bij de groenten en zet alles rond

  • Doe de pasata erbij en kook het geheel voor 20 minuten

  • Kruid het gerecht af


  • Serveer het met brood, aardappelen, rijst, ...


4 keer bekeken
  • Roman Schmidt

Aantal personen:

2


Ingrediënten:

  • 1 teentje look geraspt

  • Stuk gember (tgv een duim) geraspt

  • 2 eetlepels honing

  • 2 eetlepels siracha (een pikante aziatische saus)

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 4 eetlepels vissaus

  • Sjalot of 3 lente uien, fijn gesneden

  • 1 wortel geraspt

  • Een stuk kool (het speelt geen rol dewelke), geraspt of fijn gesneden

  • Koriander (zoveel je wilt)

  • 140gr ongekookte noodles

  • Eventueel wat gebakken kip


Bereiding:

Saus:

  • Doe de look, gember, honing, siracha, pindakaas en vissaus bij elkaar en roer het tot een homogeen geheel

Afwerking:

  • Meng al de groenten doorelkaar

  • Kook de noodles gaar volgens de verpakking

  • Meng de warme noodles met de saus (voeg er eventueel wat kookvocht aan toe)

  • Werk af met de groenten en eventueel de kip


Tip: gebruik rijstnoodles als glutenvrij alternatief

5 keer bekeken

Aantal personen:

4

Calorieën per 3 taco’s:

550 kcal


Ingrediënten:

  • 12 taco’s (ik heb het merk lamorena gebruikt)

  • 2 eetlepels arachideolie

  • 2 grote puntpaprika’s in ringen gesneden

  • 2 grote rode uien in halve manen gesneden

  • 200gr mais (uit blik zonder vocht of vers)


Guacamole:

  • 2 avocado’s

  • 1 teentje look geplet

  • Zest en sap van een limone

  • Koriander fijngesneden


Geplette bonen:

  • 400gr bonen (voor zelfgemaakte bonen zie recept ‘gedroogde bonen’ of bonen uit blik)

  • 1 eetlepel arachideolie

  • 1 ui fijngesneden

  • 1 teentje look fijngesneden

  • Koffielepel tijm of bonenkruid

  • Koffielepel oregano

  • Koffielepel komijn

  • Koffielepel gerookte paprikapoeder

  • Halve koffielepel cayennepeper

  • Peper en zout

  • Water


Bereiding

Geplette bonen:

  • Verwarm de olie in een grote pan

  • Voeg de bonen er aan toe en laat ze 2 minuten bakken

  • Voeg de ui en look eraan toe en bak het mee gedurende 5 minuten

  • Voeg de kruiden er aan toe en laat ze 1 minuut meestoven

  • Plet de bonen met een pureestamper of met de mixer

  • Voeg eventueel wat water toe


Guacamole:

  • Plet de avocado’s en voeg de rest van de ingrediënten toe

  • Kruid af met peper en zout


Groenten:

  • Verwarm een grote pan op hoog vuur en voeg de arachideolie eraan toe wanneer de pan warm is

  • Doe de paprika’s in de pan en laat ze hard aanbakken

  • Voeg na 2-5 minuten de ui toe en bak mee aan gedurende 2 minuten

  • Voeg de mais toe en kruid met peper en zout


Maak je taco’s


Tip: je kan de bonen vervangen met feta, manchego, gekruide kip, gekruide filet americain of chilli con carne


8 keer bekeken

© 2020 Roman Schmidt